6 клас
Сучасна писанка в різних регіонах та країнах
Завдання:
1. Розглянути різноманітні варіанти виготовлення писанок.
2. В умовах сьогодення (карантину), обрати варіант оформлення писанок.
3. Виготовити свої писанки, використовуючи відео за посиланням або інші варіанти.
4.Строк виконання до 17квітня.
https://youtu.be/KqzUDtZprpo
https://youtu.be/OFQjuvo9mj8
Чекаю на ваші фотозвіти про раніше виконані роботи
Солоне тісто — м’який і пластичний матеріал, який легко виготовити на будь-якій кухні. З нього виходять фантастичні вироби. Плюс — жодних шкідливих домішок і алергенів! Готові саморобки прикрасять не лише твою поличку чи кімнату друга. Їм неодмінно знайдеться місце в офісі мами чи навіть у татовому авто.




Чекаю на ваші фотозвіти про раніше виконані роботи
Вироби із солоного тіста
Солоне тісто — м’який і пластичний матеріал, який легко виготовити на будь-якій кухні. З нього виходять фантастичні вироби. Плюс — жодних шкідливих домішок і алергенів! Готові саморобки прикрасять не лише твою поличку чи кімнату друга. Їм неодмінно знайдеться місце в офісі мами чи навіть у татовому авто.
Завдання:
- Переглянути відео та майстер-класи з виготовлення солоного тіста й виробів із нього.
- Повчитись замішувати і ліпити прості фігурки з солоного тіста.
- Обрати свій варіант виробу для виготовлення: картину (панно), підвіску (брелок), оздоблення для посуду тощо.
- Виготовити виріб.
- Фотозвіт відправити на мою ЕП: degsviv@gmail.com до 29 квітня.
Любі діти!
Нове завдання: виготовлення бутербродів




Бутербродами називають шматочки хліба з покладеними на них різними продуктами. Існують сотні різних видів бутербродів, багато з яких мають свої традиційні назви і способи приготування.
Канапе - ммаленькі закусочні бутерброди, які готують на підсушеному в духовці або підсмаженому на маслі хлібі.
Тартинки - гарячі бутерброди з запеченою шинкою, паштетом, сардинами, сиром, овочами тощо.
Вимоги до якості бутербродів:
- Продукти, що входять до складу бутербродів, мають бути доброякісні й добре поєднуватися за смаком.
- Товщина і форма нарізання продуктів для бутербродів має відповідати нормам (товщина скибки хліба для відкритих бутербродів 1...1,5 см, для закритих - від 0,5 до 1 см; вареної ковбаси - 3...5мм, копченої - до 2 мм.
- Продукти на бутерброді мають повністю покривати шматок хліба, але не звисати з нього.
- Оформлення бутербродів повинно бути естетичним, але таким, щоб бутерброд було зручно їсти.
Під час подрібнення продуктів слід додержувати правил безпечної праці та санітарно- гігієнічних вимог:
- Нарізати і накладати продукти на бутерброди обов'язково на обробних дошках.
- Для різних продуктів використовувати відповідні дошки.
- Під час нарізання пальці лівої руки мають бути ледьзігнуті, міцно тримати продукт і бути на певній відстані від леза ножа.
Під час натирання продуктів на тертці міцно тримати їх рукою, щоб не вислизнули. Працювати обережно, щоб не поранити рук. Не натирати дуже дрібні шматочки продуктів.
Завдання:
- Ознайомся зі зразками готових бутербродів, використовуючи Інтернет ресурси та кулінарну літературу.
- Підготуй робоче місце, продукти.
- Приготуй бутерброди (2-3 шт.).
- Оформи бутерброди.
- Підготуй відеозвіт поетапного приготування бутербродів.
- Надішли фото на ЕП до 12 травня.
Завершальне завдання - презентація свого улюбленого заняття (хобі)
Любі діти!
Всі ви маєте свої особисті вподобання, свої улюблені заняття, соє хобі. Дуже цікаво було б дізнатися про них. Презентуйте їх зручним для вас способом, а саме: фото, відео, майстер-клас тощо. Чекаю на ваші "похвастушки"до 22 травня.
Комментарии
Отправить комментарий